Novi Sad
06.10.2021.
22:49 > 13:50
Grad Novi Sad pokrenuo je izradu projekta urbanističko-arhitektonskog uređenja Almaškog kraja, koji je pre dve godine proglašen za zaštićenu kulturno-istorijsku celinu, saznaje 021.rs.
  • Nedjo

    10.10.2021 18:32
    vojvodjanski stil????
    @DFGB to sto zovete "stari vojvodjanski stil" ne postoji. U pitanju je Madjarska arhitektura koja se tamo odrzala do danas. Kao sto mi po Srbiji imamo narodnu arhitekturu, pa ko ima malo oko za lepo napravi ono sto se kod nas iz meni nepoznatog razloga zove etno kuca :) Sto se tice Podbare, najveci deo je unisten za vreme SPO, LSV i slicnih. U danasnje vreme neke od zgrada cak projektuje i arhitekta sto je veliki napredak u odnosu na prethodne vlasti u ovom napacenom gradu.
  • Podbarčanka

    06.10.2021 20:13
    Mislim da ste zakasnili sa očuvanjem Almaškog kraja,treba da ih bude sramota šta su sve dozvolili da se poruši,a ko nas pita.To više nije to.Čemu će se turisti diviti novim fontanama i betonu?
  • DFGB

    06.10.2021 15:57
    Ako ocete almaski kraj uzmite i porusite sve zgrade koje su tu nikle bez ikakve ideje i izgradite kuce u starom vojvodjanskom stilu. Da su ljuid koji vode grad imali malo mozga od tog kraja se mogla napraviti nosadska skdarlija, pa da turisti imaju nesto da vide kad dodju osim tvrdjave. Etno restorani vojvodjanske kuhinje, kuce muziji, starinske otmene kafane.
  • Kaya

    06.10.2021 15:28
    Zavodu za zaštitu treba neko da uradi projekat? Šta sz do sada radili? Almaški kraj izgleda ko i ceo grad, u raspadanju. Videćemo šta će sve da otpadne iz almaškog kraja kada majstori urade projekat. Možda zadrže crkvu, a ostalo, videćemo. Ceo najstariji deo Novog Sada je uništen zahvaljujući baš tom Zavodu. Prvo treba ukloniti zavod, pa onda videti kako se to radi u svetu. Kuća po kuća, da se sve sačuva. Nijedan sprat više nego što postoji!
  • Žak

    06.10.2021 15:23
    Hitno potrebna izmena regulacioniog plana,dozvoliti investitorima da naprave lepe tipske zgrade u Save Vukovića i Marka Nešića. Tamo ljudi još imaju kuće pune vlage, buba švabe i sve još se oseća na budj posebno leti a, još aktivnim poljskim toaletima, porušenim zidovima nekadašnjih kuća da ne pričamo. Neka neko zadje malo u Save Vukovića ulicu...
  • Ljiljana

    06.10.2021 15:16
    Uništi pa štiti
    Nema tu bog zna šta više da se štiti. Devastiran ne najveći deo, napravljeno arhitektonsko ruglo. Arčile se pare kojekakvim nevladinim organizacijama od dvehiljaitih za kobajagi zaštitu a sad isti prave konkurse da ga štite. Od čega, koga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna